Spanyolország a Balatonhoz költözik a Tapasok hétvégéjén

A badacsonyi Gasztrohegyen most ősztől újra beindul az élet. Szeptember 25-től kezdve minden hónapban vár majd ránk egy-egy tematikus gasztrohétvége, ahol a résztvevő 10 vendéglátóhely és a környezet is az évszakhoz és az ünnepkörhöz illő arcát mutatja majd.

Lesz padron paprika, füstölt pisztráng, libamájas mini burger, croquetas de jamon, fogas ceviche, lángos variációk, de a szőlőmusttal is találkozhatunk a tányérokonForrás: Gasztrohegy / Press

Ahogy az esemény Facebook-oldalán is írták a szervezők, a vidék ilyenkor sokkal nyugodtabb, az idő is lassabban folyik. Időt adhatunk magunknak a felfedezésre, a borok és az ízek élvezetére, a személyesebb vendéglátásra. A Gasztrohegy egy kötetlen program, amit saját magunk tervezhetünk meg, de vannak kis kapaszkodók. Például a Gasztrohegy-buszok, ahol egy út 1000 forint. Az út során a nekünk tetsző helyszíneken szállhatunk le és fel. És mivel a Gasztrohegy-fogások kóstoló adagok, érdemes több helyszínt betervezni és körbe kóstolni a vidéket. 

Az eseményre nincs belépő, de a saját fogyasztásunkért mindenhol mi fizetünk. A szervezők szerint érdemes előre asztalt foglalni a kiválasztott helyekre. A Gasztrohegy 4. évada szeptember 25-26-án indul a Tapasok hétvégéjével, ahol apró, Spanyolország ihlette falatok kerülnek a tányérokra, egy-két jó bor társaságában. A következő időpont október 16-17. lesz és a világok konyhája lesz terítéken. A halak november 27-28-án érkeznek meg a hegyre, a karácsonyi és irodalmi ízek pedig december 28-29-30-án köszönnek be. 2022-ben marhaságokkal indul az év, majd februárban jönnek a vadak, márciusban beindul a füstölgés, áprilisban pedig felfedezhetjük a vega Badacsony csodáit.

A 10 résztvevő vendéglátóhely a Hableány, a Bonvino Hotel, a Tilia Borbendéglő, a Pláne Badacsony borterasz, a Borbarátok Étterem, az Istvándy Borműhely, a Laposa Terasz, a Kisfaludy-ház Étterem, a Vánkos és a Tölgyes Kúria.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek