Szörpbárral nyílt poharazó Badacsony legmagasabb pontján

És ez a szörpbár ahhoz a Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem és Borterasz nevű helyhez tartozik, ahol minden korty és falat mellé balatoni panorámát kínálnak.

Galéria: Szörpbárral nyílt poharazó Badacsony legmagasabb pontjánFotó: Kis László / Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz

 

A borlapot a legismertebb helyi borászok boraival és fröccskoktéljaival szerelték fel, amelyek között pl. megtaláljuk Misit, a muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktélt, vagy Rózát, amely már egy málnával dúsított rozé alapú ital. Az itallap alkoholmentes ízei között találunk Foly Arborétumból érkező fenyőrügyből készült szörpöt is, de valójában egy komplett szörpbárral várják az édes ízekkel kísérletezni szerető szomjas vendégeket.

Az idei nyárra az étterem új séfje, Csonka Gábor még egy új desszertet is kitalált, amelynek az Ürmöske nevet adta. Ennek alapja egy helyi édes, fűszeres fehér bor, amelyet állítólag a költő Kisfaludy Sándor és szerelme Szegedy Róza is szívesen kortyolgatott. Ezzel az ürmössel locsolják meg a babapiskótához készült mascarpone-krémet, amelyet egy csokoládé-keretbe tesznek, arany mazsolát szórnak rá, a pálinkakrémet pedig aranyló szőlőszemekkel díszítik. De persze itt az összes borhoz, egytálételhez vagy desszerthez ilyen panoráma jár:

 

Galéria: Szörpbárral nyílt poharazó Badacsony legmagasabb pontjánFotó: Kis László / Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek