Turisták lehetünk Budapesten és az Unicum titkait is felfedhetjük

Ha belekóstolnánk a Hilton Budapest elegáns Lobby Bárjának kínálatába, megízlelnénk a Zsolnay Kávéház süteménykreációit, vagy a Mystery Hotel Budapest tetőteraszának koktéljait és az Unicum Ház titkait is felfedeznénk, akkor legyünk turisták Budapesten a Turizmus Világnapján.

Sok fővárosi és Budapest környéki szolgáltató ingyenes vagy kedvezményes programmal csatlakozott a Turizmus Világnapjához, amit szeptember 25-én, 26-án és 27-én tartanak. A gasztronómiai programlehetőségek száma pedig meglehetősen magas. Ezek közül válogattunk.

Rendhagyó tárlatvezetés és kürtős kóstoló

Az első program helyszíne a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, ahol a „VENDÉGET LÁTNI, VENDÉGNEK LENNI" kiállítást nézhetjük meg tárlatvezetéssel szeptember 25-én és 26-án 15 órától. Megelevenedik egy korabeli szálloda, egy kávéház és egy étterem, továbbá egy cukrászda cukrászműhellyel és egy középpolgári család otthona. Valamint betekinthetünk a korabeli mulatók és fürdőhelyek világába is.

De azt is megtudhatjuk mi volt a szállodai boyok feladata, vagy kipróbálhatjuk milyen sommelier válna belőlünk. Sőt megtanulhatjuk és otthon is kipróbálhatjuk a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit. A vezetésre múzeumi belépőt kell váltani, ami ezen a hétvégén féláron vásárolható meg.

Ízes programra várnak bennünket a Molnár's kürtőskalács kávézóban is, ahol a világnap alkalmából szeptember 25-26-án ingyenes kürtőskalács kóstolót szerveznek. A kávézó 9-től 20 óráig tart nyitva.

Bevezetés a csokoládé világába

A főváros egyik legszebb terén, a Kossuth téren, a Szamos Cafe emeleti részén található egy rendkívüli gazdagságú múzeum, ahol 6 teremben, mintegy 4600 kiállítási tárgy segítségével ismerhetjük meg a kakaó-termesztés történetét, a forró csokoládé fogyasztásának kultúráját és a marcipán-készítés eszközeit.

A Turizmus Világnapja alkalmából szeptember 25-én szombaton, 10:00-től 18:00 óráig ingyenes lesz a belépés a múzeumba. Ezen felül pedig 10 és 12 órakor ingyenes, de regisztrációhoz kötött múzeumi vezetést tartanak a szervezők.

Unicumos titkok nyomában

Az Unicum Házban a Zwack család története mellett a különleges, 230 éve titkos receptúra részleteit is megismerhetjük. Betekinthetünk a régi lepárlóba, amit az „Unicum Szívének" hívnak, és láthatjuk több évszázad palackjait és gépeit, sőt még a párlat fűszereivel is megismerkedhetünk (persze nem mindegyikkel).

Forrás: ©Unicum Ház / Facebook.com

Ha már régóta szeretnénk közelebbről látni a kiállítást, most eljött a lehetőség, mivel az Unicum Ház oldalán a "Turizmus Világnapja" jegy 50%-os kedvezménnyel kapható. A vezetéseket pedig szeptember 25-én 12 és 14 órakkor, szeptember 26-án pedig 11:30-kor tartják - írták a Budapestinfo.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek