Ázsiai fúziós és Michelin-csillagos ízeket is kóstolhatunk a hétvégén

Az 5. Debrecziner Gourmet (DG) fesztivált vasárnapig, szeptember 5-ig látogathatjuk a debreceni Nagyerdőben. A háromnapos gasztrorendezvény, melynek programjai már el is kezdődtek a mai napon, vagyis szeptember 3-án 15 órakor, az elmúlt évekhez képest sokkal több élménnyel, kóstolóval és vendéggel készült. A standokon több mint harminc kiállító - köztük az Év ifjú séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám és Barna Ádám séf - ételei és szaktudása vár ránk.

A mangalica sertés, a chili és a szilva áll a középpontbanForrás: Debrecziner Gourmet / Facebook.com

Az idei fesztiválon a mangalica sertés, a chili és a szilva lesz a kínálat középpontjában, hasonlóan, mint a korábbi években, amikor 2016-ban a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál fókuszába. 2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, 2018-ban pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létai torma volt az ételek kötelező alapanyaga.

A Békás-tó partján, hangulatos esti kivilágítás mellett a színpadon fellép és főzni fog Mede Ádám (Laurel Budapest), Mészáros Ádám (Botaniq Turai Kastély), Thür Ádám (Ikon Étterem) és Ruprecht László (SVÉT) is. A fesztivál műsorvezetője pedig Liptai Claudia lesz. A beszélgetések és főzőshow-k között és után pedig koncertek, DJ Mixek és francia divat által inspirált divatbemutató is lesz. 

Az ételeken keresztül megismerhetjük majd, mit jelent a Farm-to-table, azaz a Tanyáról az asztalra éttermi stílus, milyen alapanyagokkal és technikákkal dolgozik egy ázsiai fúziós étterem, hogyan jön létre egy hazai mikrozöldekkel foglalkozó biogazdálkodás, és milyen színes lehet egy utcabár kínálata, ha kiköltözik egy tó partjára. 

Fontos tudni, hogy a szervezők tájékoztatása szerint a Debrecziner Gourmet fesztiválon csak a védettségi igazolvány és a hozzá tartozó személyi igazolvány felmutatásával lehet részt venni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek