Idén a Sirály sétány fölött lebeg majd a kenyér lelke

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Kenyérlelke Fesztivált, ahol egy helyre gyűlnek a pékek, az illatozó kenyerek és pékáruk, éttermek és pizzázók. A rendezvényt augusztus 19-én és 20-án, a MOM Kulturális Központban, és előtte a Sirály sétányon találjuk meg. A 2021-es esemény középpontjában a burgonyás kenyerek állnak majd, és azok a pékek, akik versenybe szállnak a "kié a legjobb kenyér" címért.

Forrás: Kenyérlelke / Facebook.com

A burgonyás kenyerek mellett azonban még meganyi más finomság is kiköltözik a sétányra. Kint lesznek a 15 budapesti és vidéki pékség termékein kívül, a Panificio il Basilico pizzái, a Bartók – reggel. délben. este jóságai, Huszár Krisztián séf, valamint A Séf asztala fogási, a vidéki nagyágyúk közül pedig az encsi Anyukám Mondta és a soproni Erhardt Étterem finomságai is.

Az előző évekhez hasonlóan idén is lesz kenyérsütő verseny, ahol profi és amatőr pékek mérik össze a tudásukat egyenként három kategóriában. Ezen a megmérettetésen fehér-, félbarna, teljes kiőrlésű és burgonyás kenyerek kerülnek majd a vágódeszkákra.. A profik versenye augusztus 19-én délben kezdődik, az értékelést pedig 14 órára tervezték a szervezők. Az elkészült kenyereket majd 16.30-tól lehet megkóstolni - olvasható a Kenyérlelke Fesztivál oldalán.

Itt írták, hogy augusztus 19-én este 18 órától megrendezik a Pékek vacsoráját, ahol a 10 éve kezdődött pékforradalom vezéralakjai házias ízekkel és otthoni specialitásokkal várják a vendégeket. Főzni fog Szabadfi Szabolcs (Panificio il Basilico), Miklós Mihály (Marmorstein), Vajda József (Pékműhely), Juhász Mihály és Mester Miklós, Tóth Márton (Pipacs) és Fekete Gergő (Artizán).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek