Idén újra visszatér Hévízre a Bor- és Gasztrokorzó

Tavaly új néven, megújult formában rendezték meg a hévízi borfesztivál. Idén ismét visszatér a vigadalom, méghozzá Hévizí Bor- és Gasztrokorzó néven. Az augusztus 19-22. között megrendezett eseményt a Rákóczi utcában találják majd meg az érdeklődők.

Forrás: Héviz.hu / Press

Ezen a sétálóutcán kapnak helyet a helyi termelők és vállalkozók, kézművesek és borászatok faházai és sátrai. Megtalálják majd itt az ismert zalai borászatok, balatoni és móri pincészetek legjobb tételeit, de érkeznek vendégek Erdélyből is, és kóstolhatók lesznek pezsgők és habzóborok is. Sőt, aki szeretné az „a Hévíz Város Bora" címmel kitüntetett Fodorvin borászat Aszófői olaszrizlingjét is megkóstolhatja. A pincészet augusztus 20-án veheti majd át hivatalosan is az elismerést - olvasható a Heviz.hu oldalon.

A borok mellé hagyományos és street food ételeket fogyaszthatnak majd, illetve érkezik Hévízre egy eredeti erdélyi kürtöskalácsos bódé is. A kézművesek között pedig lesznek keramikus, üvegcsiszoló, ékszerkészítő mesterek, és olyan dizájnerek is, akik újrahasznosított anyagokból készítenek táskákat. Érkezik majd sajtkészítő, szörpkészítő és lehetőség lesz füstölt finomságok kóstolására is.

A Moll Károly téren, a Fontana filmszínház előtti színpadon mind a négy napon különböző zenei stílusokat képviselő előadók lépnek fel. Rajtuk kívül pedig utcazenészek gondoskodnak a jó hangulatról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek