Elindult az ország legátfogóbb boros felmérése

A Nagy Bor Teszt keretén belül 2021-ben, immár ötödik alkalommal indították útjára azt az online kitölthető felmérést, melyben olyan kérdések kaptak helyet, amik felmérik a magyarok borfogyasztási- és vásárlási szokásait. A teszt kitöltésével az a cél, hogy a visszajelzések segítsenek a hazai borágazatnak, a borászatoknak és a borvidékeknek a még hatékonyabb kommunikációban.

Váli Péter badacsonyörsi birtokának egyik szép tételeForrás: Csikesz Mariann / Travelo.hu

Idén csatlakozott a kutatáshoz a Magyar Bor - Személyesen közösségi bormárka is, így a hazai borfogyasztási szokásokat érintő kérdéseken túl olyan kérdésköröket is találni a felmérésben, amik a borturizmusra vonatkoznak, érintve minden szép borvidékünket, a Badacsonytól Pannonhalmán át Zaláig.

A kérdőív kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe, mely szeptember 30-ig érhető el a Nagy Bor Teszt weboldalán. Aki kitölti és a felmérés végén megadja az email címét, az garantált online ajándékokat kap: egy e-bookot, melynek segítségével könnyebben és célzottabban tud bort választani a boltokban vagy akár online, három ajándék kupont, amiket különböző kurzusok és rendezvények kedvezményes jegyvásárlására használhat fel, illetve egy ingyenes házhozszállítási lehetőséget, ami a Winelovers Webshopjához kapcsolódik. Az október 5-i sorsolással pedig egymillió forint értékben lehet majd ajándékokat nyerni. Többek között egy két főre szóló borhétvégét vagy értékes borcsomagokat. 

Forrás: Nagy Bor Teszt / Facebook.com

A kutatás többek között olyan kérdésekre keresi a választ, hogy a hazai borfogyasztók hol és milyen gyakorisággal fogyasztanak bort, hol szerzik be azokat, vagy mi szerint választanak maguknak egy borvidéken szállást. Érdekes kérdésként pedig az is felvetődik, hogy a koronavírus-járvány alatt hogyan változtak a borvásárlási szokásaink - olvasható a Boraszportal.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek