Összeszerelési útmutatóval érkezett az Ikea legismertebb ételének receptje

Azok után, hogy a francia Burger King előrukkolt a Karantén Whopper receptjével, a Disney közkincsé tette a parkjaiban oly kedvelt churros titkos összetevőit, a McDonald's pedig elárulta, hogyan készítsünk home made tojásos McMuffin-t reggelire, az Ikeai is elérkezettnek látta az időt, hogy megörvendeztesse valamivel a vásárlóit.

Forrás: Shutterstock.com

Persze nem az anyavállalattól, Svédországból érkezett a híres húsgolyók „összeszerelési útmutatója", hanem az Egyesült Királyságbeli áruháztól, de attól még felfogható jó ötletként és kedves gesztusként - olvasható a FoodandWine oldalán.

A IKEA UK Twitter-oldalán közzétett Ikea Meatballs at HÖME útmutatójának segítségével 4 személyre készíthetünk húsgolyót és barna mártást: a gombócokhoz alaposan gyúrjuk össze a sertés-marha darált hús mixet, a finomra aprított hagymát, fokhagymát, egy tojást, 5 evőkanál 3,5 %-os tejet, sót, borsot és a kenyérmorzsát. Formázzunk kis gombócokat és tegyük őket hűtőbe 2 órára (így nem esnek szét a sütéskor) egy sütőálló serpenyőben pirítsuk meg őket pár perc alatt, majd lefedve tegyük sütőbe 30 percre.

A barna mártáshoz, ami nélkül nem svéd a svéd húsgolyó: pirítsuk pár percig a lisztet egy kis vajon, majd öntsük fel 300 milliliter zöldség- vagy húsalaplével. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a 20-30 %-os főzőtejszínt, a szójaszószt és a dijoni mustárt.

A tányéron krumpli pürével vagy egészben főtt, apró újburgonyával tálaljuk a húsgolyókat és a mártást. Aki szereti áfonyaszószt is tehet mellé. Így lesz teljes az Ikea hatás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek