Tizenöt arany és négy platina elismeréssel tértek haza a magyar borászok Londonból

Rendhagyó módon, de ismét megrendezték a világ legnagyobb borversenyét, vagyis a Decanter World Wine Awards 2021-es megmérettetését. Az esemény Londonban zajlott le, és a nevezések száma idén rekordot döntött.

Forrás: © Brice Braastad-Episode II / Decanter / Facebook.com

Összesen 56 országból érkeztek versenyzők, 18 093 tétellel. Ennyi pályázott palack közül mégis sikerült kitűnnie a magyar felhozatalnak. A hazai legjobbak sorában végzett többek között a Kreinbacher, a tokaji Juliet Victor, a Dobogó, a Gizella, a Balassa, a Sauska és a Torna egy vagy több tétele is. A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgője mellett a Furmint Selection 2017 is aranyat hozott el, és ezüstből is duplázott; összesen öt érmet kapott.

A St. Andrea 2017-es Nagy-Eged Grand Superior Egri Bikavére Best In Show nagydíjat kapott, a tokaji aszúk pedig négy platinát érdemeltek ki - olvasható a Decanter oldalán, ahol a Decanter World Wine Awards eredményeit júlis 7-én tették közzé.

A szervezők 50 Best in Show, 179 platina és 635 aranyérmet osztottak ki. A világ legnagyobb és legbefolyásosabb borversenyét 18. alkalommal rendezték meg. Az italokat közel 170 elismert szakértő bírálta el Londonban. A vakkóstoló közel két hétig tartott és 44 Master of Wine, illetve 11 Master Sommelier is pontozott.

A szigorú zsűrizés során DWWA 2021 aranyérmet kizárólag 95 pont felett adnak, majd az aranyérmeseket újra kóstolva választják ki a platinum díjjal jutalmazott tételeket (97-100 pont). Magyarország négy platinaéremre és 15 aranyra lehet büszke. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek