Senki nem sejtette, hogy ilyen ízes leleteket rejt az egykori királyi palota

A történelmi borokat az Athéntól északra, Tatoiban álló egykori görög királyi család nyári palotájában találták meg, miközben felújítási munkálatokat végeztek. A beszámolók szerint, a restaurátorok több száz palacknyi értékes görög és külföldi bort, valamint más szeszesitalt találtak az épületben.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com / Alessandro Lucca

A görög kulturális miniszter közleményében "nagy történelmi jelentőségű leletként" értékelte a felfedezést. Az 1974-ben a trónjáról eltávolított görög király palotájában eddig több mint 4000 palackot találtak: többek között egy üveg whiskyt II. Erzsébet brit királynő 1952. február 6-i trónra lépésének idejéből, valamint a 19. századból származó Château Margaux, Château de Vincennes és Château Rothschild borokat.

A tatoi nyári palotát és a körülötte lévő nagy erdőt múzeumként és kirándulóhelyként szeretnék újra megnyitni a közönség előtt, ezért álltak neki az épület felújításának és a terület fejlesztésének. A demokrácia helyreállítása után 1974 decemberében Görögországban megszűnt a monarchia. A most 81 éves Konstantint megfosztották trónjától, javait pedig kisajátították. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának 2000-ben hozott döntése után kártérítést kapott miatta. Az elmúlt 15 évben a görög állam és Konstantin viszonya fokozatosan javult. Az egykori király, akinek a Peloponnészoszi-félszigeten van egy villája, az év több hónapját otthon tölti - olvasható az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek