Új, megfizethető éttermet nyit a zöldségételeiről híres séflegenda

Néhány héttel azután, hogy Alain Ducasse séfikon bejelentette a párizsi Hotel Plaza Athénée-ben lévő három Michelin-csillagos presztízséttermének bezárását, bemutatta a sajtónak a közelgő terveit. A France Info-nak adott interjúban Ducasse mesélt pár dolgot az új Sapidról is.

Ducasse az Air France egyik exkluzív lounge étterme számára is tervezett már menüsorokat a Charles de Gaulle reptérenForrás: EQRoy / Shutterstock.com

A séf tavaly még 17 Michelin-csillaggal büszkélkedhetett, ebből azonban most hármat arra vált be, hogy egy lazább és közérthetőbb, sőt megfizethetőbb étteremmel jelentkezzen. A 64 esztendős Ducasse elsősorban zöldséghangsúlyos stílusával vált világhírűvé, és még jóval azelőtt, hogy a vegánság divatba jött volna. Jelszava a Naturalité (Természetesség) volt: a Michelin-kalauz pedig a halak, zöldségek és gabonafélék alkotta szentháromságnak nevezte a konyháját.

Az említett interjú szerint, amire a Finedininglovers hivatkozik, az új étterem nem egy olcsóbb fine dining szolgáltatás akar lenni, hanem valami merőben más vállalkozás. Céljuk, hogy a Naturalité koncepciót az utcára vigyék a Sapid esetében. 25-30 eurós menüben gondolkodnak, ahol az ételek 95 százalékát zöldségek teszik majd ki, de lesznek halak is – árulta el a séf. 

Ducasse mindemellett a készülődés mellett, nemrég egy gyerekkori álmát is megvalósította: megnyitotta első fagylaltozóját, a Manufacture de glace Alain Ducasse-t, mely szintén Párizs 11. kerületében kapott helyet. Így ha valamelyik Michelin-csillagos éttermébe nem is tudunk beülni, a következő párizsi utunk során megkóstolhatjuk az általa megálmodott hideg nyalatot a fagyizójában. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek