Két hazai pizzázó is ott van Európa top 50-es listáján

A két budapesti pizzázó, a Digó Pizza és a Kemencés Pizza is felkerült a Big 7 Travel nevű gasztronómiai és utazási oldal toplistájára. A weboldal egy európai top 50-es pizzalistát állított fel, amin az olasz, francia és német vendéglátóhelyek között a két magyar pizzázó is helyet kapott.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com / Rawpixel.com

Az eredmény valószínűleg annak is köszönhető, hogy az elmúlt években Budán és Pesten is egyre több és jobb minőségű pizzázó nyílt meg, melyek többségében ropogós, vékony tésztájú, kevés, de minőségi feltéttel készülő nápolyi pizzával kényeztetik a vendégeket. 

A Big 7 Travel weboldal friss listájának eredményei nem csak a vendéglátóhelyek tesztelésén alapultak, hanem online kutatómunkán is. Korábbi ranglistáikon olvashatunk az egyes országok és városok legjobb éttermeiről, bárjairól és kávézóiról, de utazási és szállás tippeket is adnak. Az éttermek rangsorolásának szempontjai között vannak a szerkesztői vélemények és tapasztalatok, a korábbi kritikák, az online megjelent vendégvélemények, a lokáció és elérhetőség, az online jelenlét, a megbízhatóság, a kiszolgálás és a hangulat, az ár-érték arány és a bemutatkozás is.

Gasztrotoplistáikban rendszerint burgerezők, pizzériák, fagylaltozók, steakhouse-ok, brunch-ok és hagyományos ételeket kínáló éttermek szerepelnek. A Digó Pizza, melyet megtalálunk Budapesten a VII. és az V. kerületbem illetve Szigligeten a Várudvarban, a 8. lett a listán. A Kemencés Pizza a 46. helyen végzett, és a XVI., a XIV. és a XVIII. kerületekben talájuk meg a pizzáit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek