Kiderült, melyik rendezvény nyitja a borfesztiválszezont Egerben

Egerben is elérkezett az idő, hogy végre megrendezzék az idei első nagyszabású egri borfesztivált, amely nemcsak a borokról, hanem a zenéről, a művészetről és a gasztronómiáról is szól majd. Az ötéves fennállását ünneplő VINO borünnep, immár szerves része Eger nyári programjainak.

Forrás: Nemes Róbert

Az idei borfesztivált július 21. és 25. között rendezik meg a Dobó István téren, ahova a borvidék több mint 20 pincészete költözik ki, és hoznak majd magukkal a pezsgőktől és a gyöngyözőboroktól kezdve az üde, gyümölcsös, könnyed tételeken át a komoly, érlelt borokig mindent – olvasható a sajtóközleményben.

A VINO borünneppel párhuzamosan az egri belváros több pontján az utcazenészek versenye zajlik majd, illetve a Képzőművészeti Utcafesztivál is csatlakozott az eseményhez. Többféle előadó, stílus és hangszer lesz hallható az utcákon, valamint izgalmas alkotások is születnek a fesztivál napjai alatt.

Forrás: Nemes Róbert

A boros és gasztronómiai kiállítók a következők lesznek: Akona Pincészet, Bolyki Pincészet, Dula Pincészet, Eszterházy Károly Egyetem Szőlőbirtoka, Gál Lajos Pincészete, Tóth Ferenc Pincészet, Gál Tibor Pincészet, St. Andrea Szőlőbirtok, Gergely Bástya Pincészet, Gróf Buttler Borászat, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nap-völgy Borászat, Nyolcas Pince, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet, Torma Pince, Ostoros Családi Pincészet, Varga Pincészet, Varsányi Pincészet, Stumpf Pincészet, Petrény Winery, Rege Birtok, Egri Borút Egyesület, Halda Sajt, 383 The Kopjari Water. És a kiállítók listája még bővül. 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek