Ezen a bortúrán még a Csodabogyó tanösvényt is útba ejthetjük

A Villányi-hegység a legdélebbi hegysége hazánknak. Ennek a második legmagasabb csúcsa a Tenkes-hegy, mely 409 méter magas. A hegy déli oldalán 1998-ban a Mecsekerdő létrehozta a 2,2 kilométer hosszú Csodabogyó tanösvényt, ami Máriagyűdről a Tenkes gerincéig vezetett. Az ösvény nagyon gyorsan népszerűvé vált, és 2003-ban ki is egészült jó pár ökoturisztikai létesítménnyel: megépült a Tenkes-hegyi kilátó, a bissei erdei pihenőhely, valamint a gerincen kialakított fedett pihenő.

Forrás: János Bencs/Pixabay

Erre a vidékre, pontosabban a Tenkes-hegyoldalba szervez bortúrát a Villány-Siklósi Borút Egyesület, Siklósi BorTúra névvel. De nem csak egy napra, és nem csak vezetett bortúrázást terveznek, hanem június 26-tól egészen augusztus végéig várják azokat a vendégeket, akik behatóbban is megismernék a Villányi borvidék siklósi pincészeteit.

A pincék közötti utat megtehetjük gyalogosan vagy kerékpárral, így a dűlők között barangolva élvezhetjük a természet közelségét. A nyári szezonban azonban elindul egy kisbusz is, ami segíti az olyan résztvevő pincék megközelítését, mint a Kalmár Pince, a Bíbor Birtok, Riczu Tamás Borászata, Joó Tamás Pincészete, a Grócz Pincészet és a Vineas Borház.

Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület

A busz június 26-tól augusztus végéig, szombatonként közlekedik, és a Harkány Gyógyfürdő bejárata elől, illetve Siklósról, a Hotel Agóra parkolójából indul. A pontos menetrendet a Villanyiborvidek.hu oldalon találjuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek