Félmaratonnal és utcabállal érkezik a legrózsaszínűbb borfesztivál

Tizedik alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb" turisztikai eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely különböző programokkal várja a „Bor városába" érkezőket. Lesznek nagyszínpadi koncertek és gyerekprogramok, miközben a borvidék legjobb rozé borai és a régió gasztronómiai különlegességei is végigkóstolhatók. Mindemellett ismét megrendezik a buli-futóversenyt, vagyis a RozéMaratont, és a profi futók körében egyre népszerűbb hivatalos negyed- és félmaratont, az Ördögi Kört.

Forrás: (c)Villányi Rozé Fesztivál

A város vezetése az idén úgy döntött, hogy a mintegy 20 csatlakozó borászat és pincészet bevonásával a járványügyi szabályok betartása mellett, ismét megrendezi a Rozé Fesztivált július 9-10-én, illetve októberben a 33. Villányi Vörösbor Fesztivált. Mindkét rendezvény helyszíne a Rendezvénytér, a Diófás tér és a Villányi Pincesor lesz. 

A júliusi Rozé Fesztivál színpadi programjai péntek este a pécsi The Minds koncertjével indulnak, 21 órától a Fonogram-díjas Soulwave produkciója lesz hallható, sste 11-től pedig hajnalig tart az utcabál. Szombaton 19.20-tól a pécsi pop/hip-hop csapat, a Made in B zenekar produkcióját hallhatjuk majd, akiknek legújabb videóklipjét a bor városa inspirálta. Az este sztárfellépője 21 órától, hazánk egyik legsikeresebb elektronikus zenét játszó zenekara, a magát „magyar drum and bass bandaként" meghatározó, Brains lesz – olvasható a Villanyiborfesztival.hu oldalon.

A sajtóközlemény szerint, a fesztivál központi helyszínére, a rendezvénytérre csak azok léphetnek majd be a hatályos jogszabályok értelmében, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek