Ezekre a rozés és vörösboros programokra készülhetünk a hetekben

A KIOSK Garden és a Borjour csapata igazi kispénteki hangulatba, ki a zöldbe, a Március 15. téri placcra várja azokat az érdeklődőket, akik jó borok társaságában lazítanának egy kicsit június 24-én, csütörtökön délután 17 órától.

A kóstolópoharakba kerülnek majd magyar és külföldi, például dél-afrikai és új-zélandi sauvignon blanc-ok és pinot noirok. Az eseményre a belépő 5000 forint, ami tartalmazza a korlátlan kóstolót a kiállító magyar borászatok standjainál. Külföldi borokat csak külön, készpénzzel lehet majd vásárolni, de már fél literes kiszerelésben is. A rendezvényen csak a Borjour kóstolópohara lesz használható, mely 1000 forintért bérelhető, de a bérleti díj visszajár, ha a poharat távozáskor visszaadjuk.

Premier előtti vetítés az Urániában

A témához kapcsolódóan június 27-én, premier előtt megnézhetjük az Uránia Filmszínházban a Még egy kört című filmet Thomas Vinterberg rendezésében, mely a legjobb nemzetközi film kategóriájában kapott Oscar-díjat. A vetítés 17:30-kor kezdődik. 

A film története szerint négy jóbarát, akik gimnáziumi tanárok, letesztelnek egy elméletet. Feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A kezdeti felszabadultság azonban lassan, de megállíthatatlanul fordul át kontrollálhatatlan ivászatba.

Ha hétvége, akkor Rosalia Fesztivál!

Idén már a 10. Rosalia - Rosé és Pezsgő Ligetet rendezik meg, mely július 2-ától 4-éig tart a Városligetben, a Vajdahunyadvár mögötti árnyas réten. A rendezvényre érkeznek a nyárízű rosék, pezsgők, finom borok és ínyenc finomságok, ahogyan azt az előző években is megszokhattuk. Idén is több mint 60 borász borait kóstolhatjuk majd meg a fesztivál területén, illetve trendi street food ételekkel, süteményekkel és desszertekkel is bővül a kínálat.

Kitelepül többek között a Stelázsi, a Szittya Pita, a Pizza Me, a Lili's Truck és a The Cake is, ami mindenmentes pohárdesszertekkel, aprósütikkel és gluténmentes szendvicsekkel érkezik. A három nap alatt lesz Liget Bora választás, a fesztivál Magyar Zene Háza Színpadán pedig egymást váltják a könnyű- és világzene, a jazz és a folklór előadói, esténként pedig hatalmas bulikra van kilátás.

Forrás: Szigetváry Zsolt / Rosalia Fesztivál / Press

A járványhelyzetre való tekintettel idén a Rosalia területét körbekerítik. A sajtóközlemény kiadásakor érvényben lévő jogszabályok értelmében a fesztiválra csak azok léphetnek be, akik fel tudják mutatni a védettségi és személyi igazolványukat, illetve a felügyeletük alatt álló 18 év alatti gyerekek. A belépőjegy ára a helyszínen 2200 forint, ami tartalmazza a napi belépőjegyet és egy kristály kóstolópoharat. A rendezvény pénteken 14 órakor kezdődik, szombaton és vasárnap pedig 11 órától várják a látogatókat.

Légli Géza a Parléban!

A júliust folytathatjuk azzal, hogy személyesen is megismerkedünk a Légli borok mögött álló borásszal, Légli Gézával, aki Kislakról érkezik Budapestre, a Parléba július 7-én, szerdán. A kötetlen eseményre már 17 órától lehet érkezni kóstolni és beszélgetni, a meghívott vendég pedig 19 órától mesél majd a jelenlevőknek a pincészetről, a borvidékről és a kóstolt borokról. 

A belépő 4500 forint, ami tartalmazza az alábbi borsort és a kísérő falatkákat. Az érdeklődők a július 7-i találkozón Rozé 2020, Olaszrizling 2020, Jánoshegy Riesling 2020, Pinot Noir 2018, Jánoshegy Kékfrankos 2017 és Chardonnay Pezsgő MT 2019-et tudnak majd kóstolni.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek