Már csak a méhecskék hiányoznak az év Balaton fagyijának választott hideg nyalatról

A Balatoni Turizmus Szövetség immár 8. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt. A versenyre összesen 13 nevezés érkezett a Balaton környéki cukrászdák és kézműves fagylaltozók részéről. A zsűri június 5-én járta körbe a Balatont és megkóstolta mind a 23 nevezett hideg nyalatot. Az egyesület közleménye szerint a döntés nem volt könnyű, de végül június 14-én kihirdették az eredményeket a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban.

Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő): MézesemForrás: Balatoni Turizmus Szövetség / Press

A zsűri döntése szerint 2021-ben az év Balaton Fagyija versenyt a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte, Mézesem névre hallgató fagylaltkompozíciójával. A zsűri szakmai különdíját a Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely kapta, melyet Gyenesdiáson találnak meg a fagyirajongók. A műhely két nevezett fagylaltját, a "Somogyi"-Mogyit és Páhoki Pepitát is díjazták kimagasló szakmai minőségéért - olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség sajtóközleményében.

Különdíjas lett a balatonalmádi Amaretto Fagyizó Meggyes gomolyasajt fagylaltja pirított dióval, a balatonszemesi Margaréta Fagyizó Tökmagos fehérkávé fagylaltkreációja és a veszprémi Völgy Fagyizó Borsos marcipán édessége.

De akik nem nyertek mos díjat, azok is kaptak emléklapot, ilyen volt a balatongyöröki Cappuccino Fagylaltozó és a Promenád Kávéház, a tihanyi Erzsike Fagylaltozó, a keszthelyi Jordanics Cukrászda, a marcali Mester Cukrászda, a balatonmáriafürdői Pingvin Fagyizó, a Sissy Kávézó Fagyizó Hévízen és a Tejvirág Fagylaltozó Balatonbogláron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek