Pop up vacsoraesttel és fényfestéssel készül egy esztergomi étterem

Esztergom egyik legismertebb étterme, a Prímás Pince pop up vacsoraestet szervez azok számára, akik különleges fényköntösben látnák viszont a Sötétkaput, miközben egy 9 fogásos kóstoló menüt fogyasztanak.

Forrás: Prímás Pince / Facebook.com

június 18-ra tervezett eseményen többek között olyan finomságokat kóstolhatnak majd, mint a tatár beefsteak Pringles chipssel, a Prímás Pince házi pástétoma töpörtyű morzsával, ropogós polenta Stilton mártással, görögdinnye és feta saláta marinált olajbogyóval, paradicsom wasabis mascarponéval és fekete kagyló fehérboros zöld citrommal. A vendégeket 19 órától várják a vacsorára, melyhez előre kell asztalt foglalni, helyek limitált számban érhetők el – olvasható az esemény oldalán.

Az ételek mellett pedig a helyszín adja majd az este egyediségét, mivel a 60 méter hosszú átjárót, vagyis a Sötétkaput – amit a Várhegy mesterségesen létrehozott lejtője alatt építettek a Bazilika elé – egész este fényfestéssel, színekkel és motívumokkal világítják meg. 

A műemlék alagutat egyébként 1824-ben készítették, a Bazilika építésekor. Rudnay Sándor klasszicista stílusban álmodta meg és készíttette el. Az alagút szerkezete boltozott, nevét pedig onnan kapta, hogy nincs benne elegendő világítás, így meglehetősen sötét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek