Könnyfakasztó előzetest kapott az Anthony Bourdain munkásságáról szóló film

  Közel három évvel halála után, Anthony Bourdain, a világutazó sztárséf öröksége továbbra is növekszik. A világszerte elismert szerző és televíziós személyiség munkásságáról készült dokumentumfilmet, a Roadrunner: Egy film Anthony Bourdainról című alkotást július 16-án mutatják be az amerikai mozikban.

  Emlékvetítés a 70. Emmy Díjátadó gálán 2018-ban Los Angeles-benForrás: Getty Images via AFP / Kevin Winter

  A film előzetesét a Focus Films hozta nyilvánosságra, és úgy nyilatkozott róla, mint "egy intim, kulisszatitkokat bemutató alkotás, ami ismerteti, hogy lett egy ismeretlen szakácsból a világ egyik legismertebb kulturális ikonja." A dokumentumfilmet az Oscar-díjas Morgan Neville rendezte.

  A dokumentumfilm készítését 2019-ben jelentették be először. A rendező akkor így beszélt a készülő film témájáról: "Anthony Bourdain többet tett azért, hogy megértsük egymást, mint bárki más a televíziózás történetében. Összekapcsolta az embereket, bárhol is éljenek a világban, és nem rejtette véka alá sem a saját, sem pedig mások hibáit. Az, hogy elmondhatom az ő történetét, rendkívül megtisztelő."

  A filmben több olyan jelenetet is láthatunk majd, melyek Bourdain különféle műsorainak kulisszatitkaiból lettek összeválogatva, de a klippek között megszólalnak majd a barátai és kollégái is. Eric Ripert, francia szakács, író és televíziós személyiség, illetve David Chang séf, a Momofuku étteremcsoport alapítója is megszólalnak majd, és mesélnek a közös élményekről. Bourdain, aki 2018-ban, 61 éves korában öngyilkos lett, 2000-ben vált sztárrá, mikor kiadta Kitchen Confidential című kulináris emlékiratait. A kötet pillanatok alatt sikerkönyvvé lépett elő – olvasható a Foodandwine.com cikkében.

  Idén áprilisban Bourdain egykori asszisztense és írója, Laurie Woolever is kiadott egy könyvet. A World Travel: An Irreverent Guide című kötet fogadtatásáról mi is írtunk itt az oldalon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek