Megjelent a világ egyik legszarkasztikusabb utazó séfjének posztumusz könyve

"Hagyd magad mögött azokat a helyket, amiket a legtöbb turista felkeres és egyél ott, ahol a helyiek esznek." Ez volt az egyik legfontosabb tanítása Anthony Bourdain utazó sztárséfnek és tévés személyiségnek, aki két éve hunyt el, de a rajongóinak örökül hagyta szarkasztikus beszólásait, és nem mindennapi gasztronómiai utazásainak élményeit. 

Az illusztrációt készítette @Wesley AllsbrookForrás: Wesley Allsbrook / Ecco

Bourdainnek már az élete során is jó pár könyve megjelent, és a szakértők, illetve a rajongók szerint egyik utolsó kötetének, a Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, vagyis A konyhafőnök vallomásai – Mi zajlik a kulisszák mögött?-nek a sikerét nem lehet már felülmúlni, a most megjelent könyv mégis jó arra, hogy életben tartsa az emlékét.

A jó hosszúra, 480 oldalasra sikerült könyvben nem kevesebb mint 43 meglátogatott ország szerepel. Ennek a rengeteg úti célnak az összeszerkesztését pedig Laurie Woolever író, újságíró, szerkesztő vállalta, aki Bourdainnal több mint tíz éven át dolgozott együtt. A könyv inspirációját egy korábban fel nem használt közös ötletelés egyórás hanganyaga adta - olvasható a Capradio.org oldalán. A megélt utazásokhoz Bourdain-idézetek és visszaemlékezős esszék társulnak, olyan barátoktól és családtagoktól, mint a séf testvére, zenei producere és gyártásvezetője, akinek az életét egy pillanat alatt megváltoztatta az extravagáns séf. 

A World Travel: An Irreverent Guide-ot, avagy a Világutazás: egy pimasz kalauz című kötetet már 2020-ra ígérték, de végül most április 20-án jelent meg, és egyelőre csak angolul olvasható, illetve rendelhető. A könyv címlapján szereplő illusztrációt Wesley Allsbrook készítette és evés közben, egy street food kifőzde előtt ábrázolja Bourdaint, aki ugyanúgy a műanyag kisszéken ülve élvezi az ételeket, mint a helyiek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek