Csúcsgasztronómiával csábító étteremmel bővült a Platán Udvarház

Több mint kétéves előkészítő munka után, májusban megnyitott a tatai Platán Gourmet étterem, ami a Platán Udvarház részeként, különleges kulináris ízélményt kínál a vendégeknek. Az ételkompozíciókat és a színes, virágos összeállításokkal tarkított fogásokat a Michelin-csillagos séf, Pesti István álmodja meg - olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Platantata.hu / György Darabos / Press

A séf 2015-ben vette át a tatai Platán étterem konyhájának vezetését. 2020-ban pedig úgy döntöttek a tulajdonosok, hogy belevágnak egy nagyobb fejlesztésbe és két részre osztják a Platán éttermet: a lazább hangulatú bisztróra és egy újonnan kialakított fine dining étteremre. Az átalakítások Varró Zoltán designer és csapata tervei alapján készültek. 

Ahogy a képeken is látható, az újonnan kialakított étterem berendezése visszafogott díszletként funkcionál és inkább csak hátteret ad a kulináris élményekhez. Elhelyezkedését tekintve az új étteremrész a várárok szintjén található, amit egy hosszú, borospince hangulatú alagút köt össze az Udvarház szalonjaival. 

Forrás: Platantata.hu / György Darabos / Press

A vacsoravendégek a szalonokon és a folyosón végigsétálva jutnak el a Platán Gourmet étterembe, ahol a látvány kiteljesedik. A vacsora a látványkonyhának köszönhetően interaktív, az ételek valamely részeinek elkészítése és tálalása egyenesen a megvilágított séfasztalokon történik - írták az étterem oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek