Budapesten nyitja első európai éttermét az Oscar-gálák séfje

A gyönyörűen felújított Klotild Palota mellett található Matild Palota nyitására már régóta várunk. Most, hogy közeledik a nyári nyitás, megérkezett a hír, hogy az épület vezetősége stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Wolfgang Puck Fine Dining Grouppal. Ennek keretében pedig a világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a belvárosi hotel teljes gasztronómiai irányítását.

2019-es felvétel, Las VegasForrás: DCStockPhotography / Shutterstock.com

A szállodaépületben nemcsak a séf első európai Spago éttereme nyílik majd meg, hanem vezetésével újjászületik a palota kávéháza, és egy tetőtéri bár is megnyitja kauit - közölte az MTI-vel szerdán a Matild Palota.

Wolfgang Puck 24 évesen költözött az Egyesült Államokba, ahol 1982-ben a hollywoodi Sunset Boulwardon nyitotta meg első éttermét Spago néven. A kaliforniai konyhájáról nevezetes étterem számos elismerésben részesült az évek során. A csaknem három évtizede az Oscar-gálák szakácsaként is ismert sztárséf három vállalatot magába foglaló márkát épített fel. A Wolfgang Puck Fine Dining Group 25 saját tulajdonú, saját hatáskörben és licensz alapján működtetett fine dining étteremből áll, amelyek 6 ország 12 városában vannak jelen.

A közlemény szerint a Váci utca 36. szám alatt megnyíló Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal és a Duna utcára nyíló terasszal várja majd a vendégeit.

A Spago célja, hogy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagítsa Budapestet, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges magyar séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat.

Szeptemberben a séf irányításával a palota szecessziós kávéháza, az 1901-ben alapított Belvárosi Kávéház is újjászületik majd, Matild Café & Cabaret néven. A szállodaépület tetején pedig The Duchess néven nyílik rooftop bár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek