A pünkösdi hétvége a gasztronómiai élvezetek jegyében telik

Akinek lángosra fáj a foga, az május 23-án, vasárnap még végig kóstolhatja a Láng Fánk kínálatát a Hotel Mercure Budapest Castle Hill hátsó parkolójában. A glutén- és tejmentes, vegán lángosra és fánkra sepcialozálódott vállalkozásnál kóstolhatnak hagyományos burgonyás vegán lángost és glutén-, illetve tejmentes, vegán lángost.

Feltétekként pedig kérhetnek trappista sajtot és tejfölt, illetve laktózmentes sajtot és tejföl, valamint vegán (ementáli, füstölt) sajtot és tejfölt. Desszertként pedig szalagos és amerikai fánkot - írták az eseménynél. A fánk és lángos rajongókat 10-től 19 óráig várják a helyszínen.

 Rozmaringos termelői vásár is lesz

Vasárnap, május 23-án a Rozmaring Kertvendéglő teraszán ismét szabadtéri termelői vásárt rendeznek. A pünkösdi vásáron most hagyományőrző programokat is láthatnak majd az érdeklődők, miközben a kézművesek és a termelők portékái között válogatnak. Az piacozás szerelmeseit 10 és 16 óra között várják a Duna parton.

Pünkösdhétfőn indul a zöld piac

A belváros legújabb piactere március 24-én debütál. A Gozsdu Green Market fenntartható termékek széles választékával készül, a célja pedig az, hogy egy helyre gyűjtse össze a válogatott magyar képző- és iparművészeti alkotásait, valamint a kis- és őstermelői árukat.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a nyitónap után heti rendszerességgel, vasárnaponként jelentkezik majd a piac, több mint 50 árus részvételével. A szervezők kezdetben alacsonyabb részvételi díjjal is segítik a termelőket és alkotókat - olvasható a rendezvény Facebook-oldalán.

Lecsófőzésre felkészülni!

Még lehe nevezni a Budapest Garden szezonindító Lecsófőző versenyére, amit május 29-re terveznek. A bográcsos lecsófőző versenyre a jelentkezés 6000 forint csapatonként és egy csapat egy bográcsban főzhet. A szervezők biztosítanak minden felfeszerelést, az állványt, a tűzet, a bográcsot, a fedőt, fakanalakat és merőkanalakat is. A jelentkezőknek viszont vinniük kell a saját késeiket, vágódeszkákat, edényzetet az alapanyagok tárolásához, illetve az alapanyagokat.

Forrás: Budapest Garden / Facebook.com

A főzőnap 11:30-kor kezdődik és 16 óráig a csapatoknak el kell készülnie az étellel, amiből egy tállal a zsűri elé kell vinni. Az eredményhirdetést 17 órára tervezik. Aki csak figyelne és szurkolna, illetve részt venne a kísérőporgramokon, annak a belépés ingyenes. A versenyre online és a helyszínen is lehet nevezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek