Borkóstoló hétvégén debütál a Folly Arborétum új vörösbora

A tradicionálisan, már öt generáció óta fehérborokkal foglalkozó badacsonyi borászat idén vörösborral bővíti kínálatát. A 2019-es Folly Boróka vörös merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült, gazdag illat és összetett ízvilág jellemzi - derül ki a cég közleményéből. Május utolsó hétvégéjén, 29-én és 30-án az új vörösbort borkóstoló keretében mutatják be 11 és 17 óra között a badacsonyörsi Folly Arborétumban. További részletek a Facebook-eseményben találhatók.

Folly Arborétum, Boróka vörösborForrás: Folly Arborétum

A Folly Arborétumhoz közel, 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló – még a szépnagyapától induló – örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet a vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

A Folly borai több szakmai elismerést is kaptak, 2013-ban a Talentométer fiatal borászoknak meghirdetett versenyén a Folly Budai zöldje a legszebb tételek között végzett, míg 2018-ban a Winelovers Olaszrizling Teszten a 2016-os Cédrus a „Legjobb olaszrizling alapú házasítás" címét nyerte el. 

„A piaci igényeknek próbáltunk eleget tenni, amikor 2019 év elején arról kezdtünk beszélgetni, hogy készíthetnénk egy könnyű, gyümölcsös vörösbort. A fehér bor, rozé, gyöngyöző bor mind a kóstoló sorunk elemei, viszont a fogyasztók részéről nagy igény mutatkozott egy, a Follyban készülő vörösborra. Szerettük volna kipróbálni magunkat, hiszen a vörösbor készítése egészen más technikát és tudást igényel, és most örömmel jelenthetjük be a Folly Boróka vöröst, amelyet gyümölcsös, enyhén fűszeres ízében málnás, meggyes, kakaós-kávés jegyek, gazdag illat és összetett ízvilág jellemez" –
mondta el az új bor kapcsán dr. Folly Réka, a Folly Arborétum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek