Az idei év egyik legjobban várt gasztro-könyve egy pimasz kalauz lesz

A világjáró séf és utánozhatatlan túravezető, Anthony Bourdain egy szórakoztató, de egyúttal praktikusan használható, vicces és hiteles könyvön dolgozott a halála előtt. Azonban már nem tudta befejezni a kötetet, ami a World Travel: An Irreverent Guide címet viseli. A magyarul Világutazás: Egy pimasz kalauz című könyvet végül az Ecco Kiadó vette gondozásába és Bourdain régi barátját és asszisztensét, Laurie Woolevert kérte fel a befejezés megírására.

Emlékhely New York-banForrás: Donald Bowers Photography / Shutterstock.com

A könyv hivatalos magyar címét és fordítását még nem tudni, de az Eater.combeharangozó cikke szerint egy kozmopolita, nyitott szemléletű és rendhagyó útikalauzra számíthatunk majd, mivel tele lesz személyes történetekkel és Bourdain kedvenc ételeivel és helyeivel. A könyvben a család és a barátok írásai is helyet kaptak.

A cikk szerint Laurie Woolever komoly munkát végzett, hogy egy egybefüggő, a világjáró séf szellemiségét hűen tükröző anyagot tegyen le az asztalra. A könyv megjelenésének napját, vagyis 2020. október 13-át pár nappal azután jelentették be, hogy Bourdain édesanyja 85 éves korában elhunyt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek