Vakcinasüteményekkel csalogatja a vendégeket egy veresegyházi cukrászda

A veresegyházi Sulyán Cukrászda oltástémájú pohárkrémeket alkotott, melyeket színes zselés öntettel, tetejükön fecskendővel árulnak - figyelt fel a reuters.com az igencsak aktuális édesipari kezdeményezésre.

Mousse - illusztrációForrás: RitaE/pixabay.com

A különböző színű krémek a különböző oltások nevét kapták: a citromsárga az AstraZeneca, a sötétebb sárga a Sinopharm, a matcha-zöld a Pfizer, a narancs szín a Sputnik V, míg az élénk kék a Moderna vakcinához társul. Mint Sulyánné Benkó Katalin, a cukrászda vezetője a Reutersnek elmondta, nem akarnak sem az oltás mellett, sem ellene kampányolni, mindössze azt szeretnék, ha a sütemények "mellékhatásként" egy kis mosolyt csalnának az emberek arcára.

A borsonline.hu arról is tudósít, hogyan született meg az oltásos édességek ötlete: "Egyik nap mondtam a férjemnek, hogy csináljunk vakcina nevű süteményeket" – mesélte Sulyánné Benkó Katalin a Borsnak, aki reggelre továbbgondolta az ötletet. Bement a gyógyszertárba fecskendőket venni. "Négyféle, általunk Szuri Moussenak nevezett finomságot készítettünk magas minőségű alapanyagokból. Kinézetre hasonlók, mint egy vakcina, a tetejükre került a fecskendő, amiből kiszopogatható a finom tartalom" - tette hozzá a cukrász.

A család Gödöllőn is árulja a vakcina-sütiket, amelynek összetételéről részleteket Udvardi Andrea eladó árult el. "Az elkészítésükhöz egy hengerformát használunk. Alul piskóta van, és arra kerülnek rá a rétegek. Amikor elkészül, bekerül a hűtőbe, és mielőtt a pultba helyeznénk, lehúzzuk róla a hengert. A Sputnyik grapefruitos, a Modernában van kókusztej, chia mag, tejszínhab és kék spirulina, az AstraZeneca citromos, a zöld színű Pfizer matcha teás, a Sinopharm édes-savanyú rizses.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek