Süti elvitelre és ingyenes koronavírus-teszt egy bécsi kávézóban

A Bécs belvárosában, a Karlsplatzon található Café Museum tavaly év végén azzal lepte meg a vendégeket, hogy tanulószobává alakította át üres termeit. Most egy újabb ötlettel jelentkezett, hogy a járványügyi korlátozások alatt élettel töltse meg a kávézót. Az elviteles süti és kávé mellé mostantól ingyenes koronavírus-tesztet is kínál - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

A bécsi Café MuseumForrás: PID/Schaub-Walzer

Az antigén gyorsteszthez a mintavételt a pincér végzi, aki képzett mentős és nyolc éve szolgálja ki a Café Museum vendégeit. Az orvosi felügyeletet a szomszédos Apotheke zum Heiligen Geist gyógyszertár gyógyszerésze látja el. A teszthez nem kell előre bejelentkezni, csak személyi igazolvány és e-Card (osztrák egészségbiztosítási kártya) szükséges. Így bárki bármikor betérhet egy tesztre – egykori vendégek, a környékbeli irodák és üzletek alkalmazottai vagy az arra járók. Akinek szüksége van rá, az vigasztalásul egy finom bécsi kávét vagy eredeti Landtmann süteményt is mindjárt magával vihet.

A tesztek eredményét a vendégek néhány perc elteltével sms-ben vagy e-mailben kapják meg. Az eredmények hivatalosak és a Bécsi Gazdasági Kamara ágazati tesztelési stratégiájának köszönhetően ingyenesek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek