Íme a bécsi hotel, ami Sacher-torta felvevőponttá alakult

A Sacher már az 1800-as évek óta a minőséget és a tradíciót képviseli, fogalma elválaszthatatlan Ausztriától, de a járvány okozta lezárások miatt ezt az édességet sem olyan könnyű jelenleg beszerezni. 

Jól látható, hol lehet átvenni a boldogsághormont termelő finomságokatForrás: © Hotel Sacher

A Hotel Sacher új igazgatója is így gondolta, és hogy a korlátozások miatti bezárást is könnyebben átvészelje a szálloda, elindította a Sacher drive-in szolgáltatást. Az ötlet lényege, hogy a bonbonok és a torták azonnal, elvitelre készen álljanak, akár autóval, biciklivel vagy gyalog érkezik valaki a Sacher drive-inbe – olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

A szolgáltatás november 24-én indult el. A helyszínt jól látni a két sacher-piros zászló miatt, ami a szálloda előtti drive-int jelöli, ide az érdeklődők minden nap reggel 8 és este 7 között érkezhetnek a tortaadagjukért. Amint a vendég megérkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba rakja a tortát vagy a bonbont, majd rövidesen kihozza azt.

A hagyományos, három méretben is elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés pedig érintésmentesen történik.

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher-szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek