Uniós oltalmat kapott ez a ciprusi finomság

    Oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) kap a ciprusi halloumi sajt, így az ország kizárólagos jogot nyer az elnevezés használatára, ami elejét veszi a hamisításoknak. A félkemény, érleletlen sajt, amely kecske- és juhtej, esetleg tehéntej keverékéből készül, az ország második legértékesebb exportcikke a gyógyszerek után. Az agrárminisztérium jelenlegi célja, hogy a termék meghódítsa a kínai fogyasztókat is.

    HalloumiForrás: Hmioannou/commons.wikimedia.org

    2024-ig a kecske-, juh- és tehéntej arányait rendeletben állapítják meg, de az biztos, hogy a sajt legalább 50% juh- és kecsketejnek kell alkotnia. A magas olvadáspontú, így könnyen pirítható illetve grillezhető sajtot a helyiek dinnyével fogyasztják, vagy felkockázva trahanával vagy tarhanával, vagyis joghurtos gabonakásával főzik meg - derül ki a reuters.com híréből.

     

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Ezek is érdekelhetnek