Ezen a kurzuson az indiai konyhaművészet rejtelmeibe nyerhetünk betekintést

  Sok főzőkurzust ajánlottunk már a figyelmükbe, online változatot és kiscsoportos foglalkozást egyaránt, de olyat már elég régen, ami az indiai konyhaművészetbe vezeti be az érdeklődőket. A Lélek Palotája Kulturális Centrum szervezésében április 9-én azonban egy ilyenre kerül sor. A Govinda Étterem szakácsainak vezetésével betekintést nyerhetünk az indiai rizses egytálételek és az illatos vegán fogások rejtelmeibe.

  Indiai lencseleves (dhal)Forrás: Shutterstock.com / Timolina

  A kurzust - amire az ajánló írásakor még voltak szabad helyek - Thákur Haridász Dász vezeti, akinek a segítségével 6 fogást készíthetnek majd el a jelentkezők. Megtanulhatják a fűszerezési alapokat, készítenek majd tormás dhált, bengáli zöldséges főételt, tápláló extra rizsköretet, egy tökéletes almachatnit és darabos sós csemegét.

  A szakács segít majd az alapvető fűszerezésben, elmondja a fűszerek egészségre gyakorolt hatásait, valamint az (erőszakmentes) ahimszá vegetáriánus életmód alapelveit és gyakorlatait is. Az ételek elkészítését pedig úgy magyarázza el, hogy azokat otthon is újra elkészíthessük. A főzéshez a szervezők mindent biztosítanak, utólagosan még jegyzeteket is - olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a jelentkezési email-cím is megtalálható.

  A kurzus maximum létszáma 8 fő, időtartama pedig 4 óra. Írták még, hogy ha a vírushelyzet miatt el kellene elhalasztani a tanfolyamot, akkor a "B" időpont 2021.május 16. lesz. Halasztás esetén a résztvevőket előre tájékoztatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek