Tolkien kedvenc kocsmája 450 év után bezár

Oxford központjában egy történelmi kocsma áll, ami több mint 450 éve szolgálja ki a diákokat, tudósokat és az irodalom nagyságait. A The Lamb & Flag, amely egykor a Gyűrűk Ura szerzőjének, J.R.R. Tolkiennek és barátjának, a Narnia Krónikái könyvek írójának, C.S. Lewisnak kedvenc helye volt, katasztrofális bevételkiesést szenvedett el a világjárvány kezdete óta – írja az Evening Standard.

Elképzelni sem lehet, hány és hány ember fordulhatott meg itt az évszázadok alattForrás: oxfordmaps/Wikipedia

A hely 1566-ban nyílt meg, majd 1613-ban költözött a jelenlegi helyére. A pub a St John's College tulajdonában van. "A pubot, mint a vendéglátóipar sok más üzletágát, a pandémia keményen sújtotta" – írta közleményében Steve Elston, a St. John's gazdasági igazgatóhelyettese, amelyben azt is közölte, hogy a kocsma január 31-én bezár.

Az elmúlt 12 hónap adatai azt mutatták, hogy a kocsma jelenleg nem életképes" – tette hozzá.

A Campaign for Real Ale oxfordi részlegénél dolgozó Dave Richardson szerint a The Lamb & Flag a város egyik leginkább hagyományőrző pubja, és tragédia lenne, ha eltűnne. "Itt nincs tévé, nincs zenegép, nincs zene. Ez egy olyan hely, ahova az emberek beszélgetni jönnek, és azért, hogy élvezzék a hagyományos, történelmi környezetet. Emberek generációi tették ezt, diákok, városlakók, messziről jött látogatók" – mondta elkeseredve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek