Magyar pezsgő is bekerült a világ legjobbjai közé

A Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen, ahol 2020 legjobb pezsgőit keresték, 19 ország 479 tétele mérkőzött meg egymással. A 18. alkalommal megtartott versenyen 80 fős zsűri vizsgálta meg a világ legjobb pezsgőit. A zsűrizést a Saint-Lager településén található Château des Ravatys rendezvényközpontban tartották december 15. és 18. között, az eredmények pedig nemrég kerültek fel az esemény honlapjára.

Forrás: Y/ hungariapezsgo / Facebook.com

A zsűri tagjai a világ minden tájáról érkeztek és négy napon át szigorú minőségi elvárások mentén vizsgálták a buborékos tételeket. A megmérettetésen összesen 35 arany- és 115 ezüstérem született.

A Top10-es lista érdekessége, hogy egy-két bort annyira egyenlően kiváló minőségűre hoztak ki a zsűrítagok, hogy a listában 12 bor szerepel. Az első helyezett a Cave des vins fins de Cruet pincészet tétele lett. Az első tízbe a pezsgő-nagyhatalomnak számító francia pincészetek mellé bejutott az olasz Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola és a hazai Törley Pezsgőpincészet Kft. is a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőjével. A magyar pezsgő a Top10-es listára jutáson kívül aranyérmet is nyert – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. A legjobb pezsgők listáját az Effervescents du Monde oldalán részletesen is megtalálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek