A norvég homár nagymestere, a marseille-i AM étterem kiérdemelte harmadik csillagát is

A Michelin étteremkalauz hétfőn bemutatott franciaországi kiadványából derült ki, hogy Alexandre Mazzia étterme a gasztronómiai biblia lehető legjobb értékelését kapta, vagyis megkapta a harmadik csillagát is, így a három Michelin-csillaggal rendelkező franciaországi és monacói éttermek száma 30-ra emelkedett.

Forrás: Facebook.com / Restaurant-AM

Alexandre Mazzia étterme, az AM Marseille egyik elegáns lakónegyedében található, ahol a tehetséges séf a saját útját követi, de közben folyamatosan finomítja gasztronómiai tudását. Éttermében a hangsúly elsősorban a zöldségeken van, illetve a friss halakon és tenger gyümölcsein. A fogások érdekessége még, hogy tetten érhető bennük egy csomó afrikai hatás, mivel a séf 14 éves koráig Kongóban élt. A séf és csapata egy jelszó alapján dolgozik, ez pedig a merészség – írták a Michelin Guide oldalán.

Az étterem egyik specialitása a norvég homár (langustine) alga popcornnal és mortadellával, a fodros káposztagomba kacsalevesben blansírozva, borsverbénával és pancettával Bigorréből (Délnyugat-Franciaország).

A 2021-es kiadványt a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül mutatták be a párizsi Eiffel-toronyban.

Ebben az évben leminősítés, vagyis a csillag elvesztése nem történt. Franciaországban legalább február közepéig zárva tartanak még a bárok, kávézók és éttermek. Bár egyes helyek itt is át tudtak állni házhozszállításra és elviteles üzemmódra, de egyesek az állami segítség ellenére is nehéz helyzetbe kerültek anyagilag. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek