Több ízes és illatos programot is kínál advent harmadik hétvégéje

A sort egy nagyon közeli programmal kezdjük. December 11-én, pénteken 17 órától 18 óráig dedikálást tartanak a Szatyorboltban. Vida Kata, a Babramegy blog szerzője, aki nappal pszichológus, éjjel gasztroblogger, új Idei, hazai, zöld című könyvét dedikálja.

Forrás: Babramegy / Facebook.com

Könyvének egyik legfőbb üzenete az, hogy nem lemondással, hanem étrendünk gazdagodásával jár, ha minél több szezonális, hazai zöldséggel színesítjük a repertoárunkat - olvasható az esemény Facebook oldalán. A szervezők szintén írták, hogy a helyszínen, bent a boltban egyszerre csak 5 fő tartózkodhat, és miden érdeklődő viseljen maszkot és használja a saját, illetve a kihelyezett kézfertőtlenítőt.

Vegan market helyett pop-up store

A Dob utcai Vegan Garden december 12-én és 13-án egész napos karácsonyi pop-up árusítást szervez hazai kézműves termékekkel, élelmiszerekkel, növényekkel és elviteles forralt borral, illetve ételekkel.

Az eseményre várják a kutyákat és gyerekeket is 11 órától. A kiállítók listája még bővül, de a Vegan Garden oldalára szép lassan minden infó felkerül. Karácsonyi és téli növény kínálat szintén lesz, ahogy étel, ital és kávé, de csak elvitelre.

Isztambuli karácsony - keleti ünnepi lakoma

Egy nagyon rendhagyó ünnepi lakomát szervez idén karácsonyra a Nar Gourmet. Ez az Isztambuli karácsony nem lesz nyilvános. A vacsoraesten csak egy szerencsés jelentkező vehet részt. Az akinek elsőként sikerül összegyűjtenie 7 főt a baráti köréből, vagy a családjából. Így zárt körben ünnepelhetnek majd olyan finomságokat körülülve, mint egy illatos örmény és görög mezetál előételként, majd az  aszalt szilvás báránycomb és a rizspiláf, desszertként pedig egy örmény finomság, a dióval töltött, szőlőmustmézzel, fahéjjal sütött aszalt barack.

Forrás: Nar Gourmet

Az estre 2020. december 17-ig lehet jelentkezni, az esemény oldalán megadott email címen. A részvételi díj személyenként 9 990 forint, ami tartalmazza az 5 fajta ételből álló menüt, korlátlan limonádé fogyasztást és 2 üveg ajándék bort.

Téli piacozás és ajándékszemle a Rómain!

Szombaton több olyan hely is van a városban, ahol lehet egy kicsit piacozni, nézelődni, csak nincs akkora tömeg, mint egy karácsonyi vásárban. Ilyen például a Fény utcai piac, a Fővámtéri Nagy Vásárcsarnok, a Lehel piac, ahol nagyon finom grillcsirkét kapni és még a piacon belülre sem kell érte bemenni, vagy a Hunyadi téri vásárcsarnok a Szófia utcában, ahol a séta egy időutazással is felér.

Forrás: Pixabay.com

Szabadtéri piacnak pedig ott van Római, ahol válogathatunk a kézműves portékák, a karácsonyi ajándékok, és a frissen sülő és főlő ételek közül is elvitelre, így már a szombati ebédünkről is gondoskodhatunk. A piacon reggel 8-tól 13-ig várják a látogatókat.

December 12-re pedig még a Rosenstein Drive szolgáltatásait ajánljuk, mely egy átépítésre váró parkolóban nyit meg. Az egynapos pop-up étterembe 12-től 18 óráig gurulhatunk, kerekezhetünk, vagy sétálhatunk be, és brookly-i ihletésű street foodokat rendelhetünk elvitelre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek