Ezekkel az ünnepi programokkal kellemesebben telik majd a hétvége

December 11. és 13. között shoppingolhatunk egy kicsit, ha előre bejelentkezünk az ENIHORN Showroom adventi pop-up vásárra. A háromnapos eseményen a bőrtáskák és bőrdíszműves termékek mellett Horváth Lóczi Judit festményei, Tóth-Vásárhelyi Réka kézzel festett kokeshi babái és könyvei, Edőcs Márta ékszerei és Koós Daniella Corian-gyűrűi és fából készült fülbevalói közül válogathatunk. 

Forrás: Enihorn / Facebook.com

A showroom pénteken és szombaton 11 és 19 óra között várja a vendégeket, vasárnap pedig 11 és 17 óra között – írják az esemény Facebook-oldalán, ahol a regisztrációhoz szükséges email cím és telefonszám is megtalálható. 

Szintén december 11. és 13. között vetítik a 20. század végi filmművészet egyik jelképévé vált alkotást, a Rainer Werner Fassbinder rendezte Berlin, Alexanderplatz című filmet. A Budapest Film távmozi rendszerében, az ingyenes vetítésre naponta 200 ingyen jegy áll rendelkezésre. A Remastered változat vetítései 18 órakor kezdődnek.

Berlin, Alexanderplatz – Remastered (1980)Forrás: Goethe-Institut Budapest / Facebook.com

Az 1980-as, Alfred Döblin által írt, azonos című regény alapján készült német nyelvű filmet, eredeti nyelven és angol felirattal vetítik. A Goethe-Institut Budapest pedig még egy online (magyar nyelvű) beszélgetést is szervezet a film köré, amit december 15-én, 18 órától lehet majd megnézni az esemény Facebook-oldalán.

Megrázó, de életörömöt sugárzó e-színház és akusztik online

December 12-én, 19 órától a SzínházTV-n egy olyan előadást nézhetünk meg, ami egy megrázó történetet feldolgozó blogból született. Először könyv, majd színházi előadás készült belőle. Az Egyasszony, Péterfy-Novák Éva igaz története az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni.

Forrás: SzínházTV / Facebook.com

Az előadás hossza 1 óra 30 perc, szünet nélkül. Ha szeretnénk megnézni a darabot, akkor ne felejtsük el, hogy először regisztrálni kell a SzínházTV oldalán, majd utána kiválasztani az előadást, és csak a végén tudjuk megvenni az online jegyünket – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

December 13-án, vasárnap a Várkert Bazárból, idén utoljára jelentkezik élőben a Margaret Island egy akusztikus koncerttel. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint akusztikus streamkoncertjét 19 órától láthatják azok, akik jegyet váltanak rá a Várkert Bazár jegyértékesítési oldalán keresztül.

Kő kövön... a pákozdi ingókövek rejtélye

A Magyar Kaland-Sport Egyesület (MAKASE) december 13-án indít túrát a Velencei-hegységbe, hogy a vállalkozók felfedezzék a magyar Stonehenge rejtélyét. Az ingókövek dacolva a gravitációval egymáson egyensúlyozva évmilliók óta őrzik stabilitásukat – olvasható az oldalon, ahol vendégként és tagként is jelentkezhetünk a túrára.

A Pákozd melletti ingókövek egyike, a Kocka-kőForrás: Pasztilla (Attila Terbócs) / Wikipedia.org

A Budapestről induló téli kirándulás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazást egyénileg kell megoldani. A találkozó 8.30-kor lesz december 13-án, Sukoró községben, a Velencei-tó északi partján, a túra 9-kor indul. Jelentkezés után a pontos találkozási információkat mindenki megkapja.

Kiskertpiac karácsonyi pop-up vásár

Naponta változó kínálattal jelentkezik december 14. és 23. között a MOM Park Csörsz utcai főbejárata mellett, a Kiskertpiac karácsonyi pop-up vására. Az érdeklődők akár ajándékba is válogathatnak valamit szeretteiknek a kerámiáktól kezdve a hátizsákokon és ékszereken át a növényekig.

Készítsünk natúrkozmetikumot!

December 15-én a PINKPONILO csapatának kislétszámú workshopjára is érdemes ellátogatni annak, akit érdekelnek a Cocoon Manufaktúra natúrkozmetikumai, amelyek közül egy arckrémet vagy egy tonikot Romhányi Andrea segítségével ott helyben bárki elkészíthet és hazavihet. A workshop elméleti és gyakorlati részt is tartalmaz, így minden lépést megismerhetünk – olvasható az esemény oldalán.

Jelentkezni email-ben lehet; a workshop ára december 13-ig 11 900 forint, ami tartalmazza a minőségi, 100%-ban természetes alapanyagokat, a csomagolóanyagokat, az előadást és minden olyan eszközt, amire szükség lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek