Nemzetközileg elismert művészek és zenekarok ingyenes előadásait kapjuk ajándékba

Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében december 9-től nemzetközileg elismert művészek és zenekarok előadásait hallgathatja meg a közönség. A szerdai első előadáson Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje volt hallható a veszprémi Érseki Palota díszterméből, amely már vissza is nézhető a Filharmónia Magyarország YouTube-csatornáján.

Forrás: Filharmónia Magyarország / Facebook.com

A következő koncertet december 11-én, pénteken közvetítik élőben. Ekkor az Óbudai Danubia Zenekar és annak partnereként fellépő világhírű Olga Kern zongoraművész játékát hallhatjuk majd. A közvetítést a pécsi Kodály Központból szervezik – írták az MTI oldalán.

December 14-én a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével lép fel szintén a baranyai megyeszékhelyen, míg másnap, december 15-én a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar online koncertjét a kaposvári Csiky Gergely Színházból sugározzák a virtuális térben.

A hangversenyeket a Filharmónia Magyarország YouTube- és Vimeo-csatornáján élőben lehet megtekinteni. De a koncertszervező cég honlapján olyan korábbi koncerteket is megtekinthetünk, melyeket a november 15-én megnyitott virtuális koncertterem megünneplésére szerveztek. Az első ilyen előadás alkalmával Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar egyenesen a Zeneakadémiáról költözött be az otthonokba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek