A világon először engedélyezték mesterséges csirkehús árusítását

A Szingapúri Élelmiszerügynökség (SFA) jóváhagyta az Eat Just nevű cég laborban növesztett csirkehúsának forgalmazását. A sejttenyészetből készült csirkét Good Meat márkanév alatt dobják piacra helyi gyártókkal partnerségben, és először éttermekben lesznek kaphatók, mielőtt a közértbe kerülnének - adja hírül a techcrunch.com.

A kép illusztrációForrás: sharonang/pixabay.com

A hústenyésztés folyamata azzal kezdődik, hogy valódi állatokból vesznek ki sejteket, ez azonban nem jár az állat elpusztításával. A sejtek ezután egy bioreaktorba kerülnek, ahol fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, cukrok és más anyagok keverékével táplálják őket, majd miután elérte a kellő sűrűséget, „leszüretelik" a végeredményt.

A vállalat elmondása szerint 20 gyártási folyamatot futtattak le 1200 liternyi bioreaktor-keverékben, hogy megbizonyosodjanak a folyamat megismételhetőségéről. Mint hozzátették, nem használtak antibiotikumokat, és csirkehúsuk „rendkívül alacsony és lényegesen tisztább mikrobiológiai tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos csirke". A cég korábban növényi tojást is alkotott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek