Zöldségnek öltöztetett hússal bolondít egy amerikai cég

Tőlünk nyugatabbra 2018 végén, hazánkba pedig idén gyűrűztek be – a vegán életmódot folytatók nagy örömére – a műhúsok. A növény alapú húsféleségek megjelentek már fesztiválokon és Budapesten a Bartók Béla úton már van egy vegán étterem, ahol fesztivál körítés nélkül is lehet kóstolni. A szakértők szerint a legjobb minőségű „húsmentes húst" jelenleg két amerikai gyártótól, a Beyond Meat-től és az Impossible Foods-tól lehet kapni.

Forrás: Arbys / Facebook.com

Most azonban érkezett egy ellenválasz az egyre terjedő „húsmentes húsra". Az ötletgazda az Arby's gyorsétteremlánc volt, akik úgy gondolták, hogy hamburgerhús-pogácsát imitáló növényi alapú ételek helyett zöldségeket mímelő húst dobnak a piacra – olvasható a fastcompany.com oldalán.

A nagyra nőt sárgarépát formázó pulykahúspépet szuvidálták (vákuumzacskóban alacson hőfokon, hosszan főzés) majd kívülről megszórták sárgarépaporral, végül pedig petrezselymet tűztek a végébe, hogy teljes legyen a kép. Az ételkreációt Marott-nak nevezték el, ami a meat és a carrot (hús és sárgarépa) szavakból áll össze, a cég pedig Megetables-nek nevezi a kategóriát.

Az étteremlánc képviselői szerint az emberek már így nagy húsfogyasztók Amerikában, ami nehezükre esik az a rendszeres zöldség evés. Így hát az Arby's úgy döntött, ha készülhet zöldségből hús, akkor miért nem készíthetnének zöldségeket húsból. A Marott és az új kategória termékei még nem terjedtek el, de ki tudja idővel mire lesz szüksége az embereknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek