Budapest egyik legszebb koktélbárja is bekerült a legjobbak közé

Egy Budapesten élő New York-i utazási szakíró, Alia Akkam új könyvébe, ami a "Behind the Bar: 50 Cocktail Recipes from the World's Most Iconic Hotels" (A bárpult mögött: 50 koktélrecept a világ legismertebb hoteljeinek bárjaiból) címet kapta, a Gresham-palotában működő Kollázs is bekerült –írták a CNN Travel cikkében.

Forrás: KOLLÁZS - Brasserie & Bar / Facebook.com

A könyv kifejezetten aktuális az újabb és újabb kijárási tilalmak miatt, hiszen ha vége lesz végre a szabályozásoknak és a kényszerszüneteknek, az éttermeknek és bároknak, valamint a hoteleknek is nagyobb szüksége lesz a vendégek hűségére, mint valaha. De addig is ennek a könyvnek a lapjain keresztül álmodozhatnak egy kicsit az olvasók, és gondolatban beléphetnek a pazar hotelek elegáns és egyedi bárjaiba - magyarázta az írónő.

A tophelyek közé többek között olyan bárok kerültek be egy-egy rájuk jellemző koktélcsodával (signature koktél), mint a londoni Connaught Bar, a szentpétervári Belmond Grand Hotel Europe Lobby Bar-ja, a Roosevelt New Orleans Hotelben található Sazerac Bar, ahol ajánlott megkóstolni a Ramos Gin Fizzt, vagy a torontói Drake Hotel, ahol a whisky alapú 92nd Street az egyik legjobb koktél, de felkerült a listára a Maldív-szigeteken található Chill Bar "Abandon Ship" nevű tequila alpú itala is.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest bárjának a koktéljai közül a "Smokey Forest" nevű italkreáció került be az ajánlott koktélok közé, amiben mezcal, vérnarancs és fenyőmag teremt harmóniát. A könyv egyelőre csak angol nyelven érhető el, de már a magyar könyváruházakon keresztül is megrendelhető.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek