A Bocuse d'Or magyar csapata ott lesz Lyonban a világdöntőn

Tegnap még arról számoltunk be, hogy az élő online közvetítésnek hála, Magyarországról is láthatjuk és szurkolhatunk Veres Istvánnak és csapatának, amint a kétnapos Bocuse d'Or 2020-as európai döntőjének második napján, október 16-án versenyez. 

2019-es felvétel a lyoni döntő végénForrás: NurPhoto /AFP/Robert Szaniszlo

Ma este, helyi idő szerint 22 óra előtt 5 perccel pedig befutott a sajtóközlemény, amiben az állt, hogy a bírák döntöttek az első hellyel kapcsolatban. Észtország elnöke, Kersti Kaljulaid, Christian Andre Pettersen norvég séfnek adta át az első helyért járó díjat.

A séf és csapatának munkája, az étel minősége és az ízek harmóniája Régis Marcon, a Nemzetközi Szervező Bizottság elnökének és a többi zsűritag tetszését is elnyerte. "Tényleg megértették, hogyan kell dolgozni az alapanyagokkal. Már előre várom mit hoznak majd Lyon-ba" - mondta el a verseny lezárása után a zsűri elnöke, Philip Tessier.

A győztest 15 versenytárs követte: Dániáé lett a második hely, a svéd csapat pedig a harmadik helyen végzett. A magyar csapat, élükön Veres Istvánnal, a Babel Étterem egykori séfjével a 9. helyet szerezte meg, így ők is ott lesznek a végső döntőben, a nagy finálén. Összesen 10 séf jutott tovább a döntőbe, amit a hagyományokhoz híven Franciaországban, Lyon városában, a Sirha Lyon rendezvényen tartanak meg 2021. május 29-től június 2-ig.

A 10 döntőbe jutott séf listája:

1. Norvégia - CHRISTIAN ANDRE PETTERSEN

2. Dánia - RONNI VEXØE MORTENSEN

3. Svédország - SEBASTIAN GI- BRAND

4. Izland - SIGURÐUR LAUFDAL

5. Finnország - MIKKO KAUKONEN

6. Franciaország - DAVY TISSOT

7. Észtország - ARTUR KAZARITSKI

8. Svájc - ALESSANDRO MORDASSINI

9. Magyarország - VERES ISTVÁN

10. Olaszország - ALESSANDRO BERGAMO

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek