Megvan a Bocuse d’Or magyar döntőjének nyertese

  A szakemberek szerint a magyar Bocuse-történelem eddigi legkiélezettebb versenye zajlott február 5-én a Sirhán; mind a hat versenyző a Bocuse-szellemiségnek megfelelő versenyétellel készült. A csapatoknak a szokásos módon két ételt kellett elkészíteniük, amire 5 óra 35 perc állt a rendelkezésükre.

  A versenyt végül Veres István, a Babel étterem séfje és segítője, Molnár Bence commis nyerte. Az eredmény miatt ők képviselhetik Magyarországot az észtországi európai válogatón.

  A büszke dobogósokForrás: Bocuse d'Or Akadémia / Press

  A Bocuse d'Or versenyszezon hónapokon keresztül zajlott. 2019 októberében derült ki, ki lesz az a hat séf, aki részt vehet a fináléban, majd a tallini európai döntőn. Veres István már a selejtezőt is megnyerte, de Palágyi Eszterrel, Haraszti Zsolttal, Csik Gáborral, Huszár Tiborral és Kelemen Rolanddal nagyon erős mezőny csapott össze ezen az eseményen is.

  Az idei év húsalapanyaga a fürj és a kacsamáj volt, haltémában a pisztráng; a kötelezően használt zöldség pedig a fejes káposzta lett. A versenytételekhez a séfek a rendezvény helyszínén kialakított piacon vásároltak be a megmérettetés előtt.

  Ezen a versenyen is meg kell dolgozni az eredményértForrás: Bocuse d'Or Akadémia / Sandor Alex Hodos

  Veres István séfet Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol) és Fenyő Nándor commis követte, a harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt (Societé) és Kocsis Patrik commis végzett.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!