Megvan a Bocuse d’Or magyar döntőjének nyertese

A szakemberek szerint a magyar Bocuse-történelem eddigi legkiélezettebb versenye zajlott február 5-én a Sirhán; mind a hat versenyző a Bocuse-szellemiségnek megfelelő versenyétellel készült. A csapatoknak a szokásos módon két ételt kellett elkészíteniük, amire 5 óra 35 perc állt a rendelkezésükre.

A versenyt végül Veres István, a Babel étterem séfje és segítője, Molnár Bence commis nyerte. Az eredmény miatt ők képviselhetik Magyarországot az észtországi európai válogatón.

A büszke dobogósokForrás: Bocuse d'Or Akadémia / Press

A Bocuse d'Or versenyszezon hónapokon keresztül zajlott. 2019 októberében derült ki, ki lesz az a hat séf, aki részt vehet a fináléban, majd a tallini európai döntőn. Veres István már a selejtezőt is megnyerte, de Palágyi Eszterrel, Haraszti Zsolttal, Csik Gáborral, Huszár Tiborral és Kelemen Rolanddal nagyon erős mezőny csapott össze ezen az eseményen is.

Az idei év húsalapanyaga a fürj és a kacsamáj volt, haltémában a pisztráng; a kötelezően használt zöldség pedig a fejes káposzta lett. A versenytételekhez a séfek a rendezvény helyszínén kialakított piacon vásároltak be a megmérettetés előtt.

Ezen a versenyen is meg kell dolgozni az eredményértForrás: Bocuse d'Or Akadémia / Sandor Alex Hodos

Veres István séfet Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol) és Fenyő Nándor commis követte, a harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt (Societé) és Kocsis Patrik commis végzett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek