Tavaszról őszre tolva tartják meg a tűzgyújtást és bográcsozást a Haraszthy birtokon

A Válon található Haraszthy birtokon már hagyománnyá vált az őszi tűzgyújtás, aminek a szüreti kiadását október 10-én, szombaton rendezik meg a váli LOVE szobor szomszédságában.

Forrás: Haraszthy birtok / Facebook.com

Bár ez az esemény a tavaszi újratervezett kiadása, a tűzgyújtás, a bográcsozás és a naplemente nézés most sem marad el. A jelentkezők, akik idén már online is megvásárolhatják a jegyeiket – early bird áron október 9-ig – a jegy ellenében korlátlanul fogyaszthatnak gulyást- és bort, illetve kóstolópoharat is kapnak. A helyszínen vásárolt jegy is ugyanezt tartalmazza, de 5000 forintos áron – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Vál települése Fejér megye északkeleti részén található, a Váli-völgy középső szakaszán, Budapesttől körülbelül 45 percnyi autóútra. Az említett Szerelem-szobor pedig 2017-ben találta meg itt a helyét, a Haraszthy birtok szőlőjében.

Az ukrán művész, Alexander Milov alkotását eredetileg a 2015-ös amerikai Burning Man-fesztiválon állították ki, de végül Magyarország talált otthonra. Ha október 10-én keresnék a térképen, akkor ne a birtok címét üssék be, hanem a szobor nevét, mert a kettő nem ugyanott található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek