Hétvégén kinyílnak a palkonyai pincék kapui

  A sajtra és szőlőre fókuszáló Szüreti Nyitott Pincéket idén szeptember 12-én rendezik meg Palkonyán. Az esemény ideje alatt kinyílnak a palkonyai pincék ajtajai, de esz traktoros felvonulás, ahol frissen szedett szőlőt kínálnak a szervezők, koncert, borkóstolás és a helyi sajtkészítőkkel is megismerkedhetnek a látogatók.

  Forrás: Palkonya.hu / Facebook.com

  Az esemény helyszínein 500 fő alatt fogadnak majd vendéget, de minden egyes helyszín önállóan felel az előírások betartásáért. Hogy a szemeteléssel se legyen gond, Kóstoló Palkonya Borospoharat lehet majd vásárolni a pincéknél és éttermeknél, aminek az ára 1000 forint lesz és jár bele egy deci ajándékbor is.

  A résztvevő pincéket 9-től 20 óráig látogathatják majd a vendégek. Kóstolhatnak a Blázsovics Pincénél, (Pavilon Palkonya), a Haraszti Pincénél (Haraszti Birtok), a Hárságyi Pincénél, a Mokos Pincészetnél a Pincesoron, a Németh és Németh Pincénél, illetve a Pintér és a Zsírai Pincénél.

  2019-es felvételForrás: Palkonya Nyitott Pincék / Facebook.com

  A meghívott sajtkészítőket, mint a Dunamente Sajtot, a Nádasi Sajtot, a Kecske sajt és házi kenyér készítőit és a Pellérdi Sajtműhelyt az egyes pincéknél találják majd meg. A Hárságyi Raclette menü pedig a PalKonyhában lesz kapható – olvasható a Palkonya.hu oldalán, ahol a nap minden programja megtalálható.

  A dűlőfutást is megtartják

  Bár a résztvevők biztonsága érdekében 350 főben határozták meg a VI. Palkonyai dűlőfutás résztvevőinek a számát, a helyszínen még lesz lehetőség a nevezésre. A szeptember 19-re tervezett dűlőfutás Palkonyáról, a Mokos Pincészet parkolójából indul délelőtt 11 órakor. Aki még a helyszínen szeretne nevezni, annak ajánlott 8:30 és 10:00 között odaérni a rajthoz.

  A dűlőfutáson három táv közül választhatnak majd: egy 4,5 kilométeres, egy 11-es és egy 21 kilométeres közül. De mindegyik a vidék legszebb részein vezet majd végig – írták az oldalon a szervezők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!