Tizenhárom pince gyűlik össze Somlójenőn, hogy megünnepeljék a juhfarkat

  A Somló és a juhfark szétválaszthatatlan, különleges páros. A Somló speciális vulkanikus talajával és klímájával az egész világon egyedülálló, utánozhatatlan borokat produkál, a Juhfark pedig az az őshonos fajta, amely a legszebben tudja megmutatni a különlegesen ásványos, somlói ízvilágot.

  Forrás: Somló Juhfark Ünnep / Press

  Ezt a bort és szőlőt ünnepli immár 5. alkalommal a Somlói Juhfark Ünnep, ahol 13 pince 24 bora vesz részt az eseményen. A juhfark egyik legnagyobb, reprezentatív bemutatóját október 17-én tartják majd Somlójenőn, a Tornai Pincészetben.

  A szakértők és borrajongók találnak majd a kiállítóknál könnyed gyümölcsös és testes borokat, hordós és aszús tételeket egyaránt. A borászok pedig szívesen elmondanak mindent, amit a juhfarkról és a saját boraikról tudni szeretnének – olvasható az esemény sajtóközleményében.

  A sétálókóstoló mellett részt vehetnek még workshopokon, somlói dűlőtúrán és pincelátogatáson. Akik pedig nem szeretnének vezeti, azok a Budapestről indított kedvezményes árú buszjáratot is igénybe vehetik. A nap három workshopja és a sétálókóstoló 13 órakor kezdődnek szombaton.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek