Boróka helyett fűszernövények adják az alapját az új, magyar ginnek

A Travelo oldalán is megtalálható gin különlegességekről szóló hírek is jól mutatják, hogy a gin népszerűsége világszerte töretlen, és az elmúlt években az egyik vezető italfajta lett. Ez Magyarországon sincs másként, ezért két éve a Bestillo pálinkafőzde is saját gint kikísérletezésébe fogott. A végeredmény pedig a Mrs Millicent gin lett – olvasható a cég sajtóközleményében.

Forrás: Bestillo főzde / Press

Az új ital egy újhullámos gin, vagyis nem a boróka dominál az ízében – mint a legtöbb gin esetében –, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek adják a frissességét. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, így önmagában is megállja a helyét, de ha gin tonikot mixelnénk belőle, akkor a készítők lágyabb, selymesebb tonikot javasolnak hozzá.

A Mrs Millicent nevet Szerb Antal "Utas és holdvilág" című regényének egyik karakterétől kölcsönözték az ital készítői. A gazdag amerikai fiatal nő, egy fesztelen, lendületes, naiv és üdítő jelenség, aki a történet elképzelt folytatásában, természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit.

Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót. Innen a teljes név, vagyis a Mrs Millicent Speakeasy Gin és a szem, ami a palack aljáról visszapillant ránk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek