Elefántürülék-alapú gin híre járja be a világot

A Finedininglovers oldalán találtunk rá a hírre, miszert a Dél-Afrikai Köztársaság egyik kis lepárlójában olyan gint készítenek, aminek porított elefánttrágya az egyik összetevője. Bár az ital nem újdonság az alkoholpiacon, (sok helyi étterem és bár itallapján fent van már), de a Kopi Luwak után már minden bizarr, különböző állati gyomrokban is megforduló termékre vevők az emberek. Így aztán a mi érdeklődésünket is felkeltette a cikkben szereplő Indlovu Gin.

Forrás: Indlovu Gin / Ibhu.co.za / Facebook.com

Az italkülönlegesség, ami állati ürülékből készül, két tudós ötlete alapján jött létre. Paula és Les Ansley a fiziológia, illetve az immunológia professzora. Egy kenyai szafarin született a gondolat, hogy valamit biztos lehet kezdeni azzal a sok elefántürülékkel, ami szerte-széjjel hever a területen. Ez persze azért jutott az eszükbe, mert a növényevő állatoknak, főleg az elefántoknak, értékes a trágyájuk. Ugyanis az elfogyasztott növények mintegy 70 százaléka emésztetlenül távozik a bélrendszerükből.

Ebben a tápanyagokkal és aromákkal teli végtermékben pedig meglátta a lehetőséget a tudóspár – olvasható a cikkben. A termék szlogenje: „Afrika ízei", pont azt takarja, amire mindenki gondol. Az elefántürüléket a kiszárítás után porítják, majd desztillálják.

A kész ital címkéje szerint egy selymes ízű gint kell elképzelni, amit földes, komplex ízjegyek jellemeznek.

És mivel a gin jelenleg a reneszánszát éli, így egy ilyen különlegesség is elfér a piacon. Viszont a webshopban található ára azt mutatja, hogy a kutatópáros nem szállt el magától, és nem árazta luxuscikké az italt. Egy 0,75 literes üveg, átszámítva 8500 forintért kapható.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek