Ez a magyar ital a 4. legmagasabb pontszámot szerezte meg a londoni megmérettetésen

  A Londonban 1969 óta minden évben megrendezik a Nemzetközi Bor és Párlat Versenyt (IWSC – International Wine & Spirit Competition), ami mára a legelismertebb globális szakmai versennyé nőte ki magát. A szervezők augusztus 7-én hozták nyilvánosságra a párlat (Spirit) kategóriák eredményeit, amik szerint a London Dry Gin kategóriában 2020-ban, kiemelkedően magas pontszámmal aranyérmes lett az Opera Gin Budapest.

  Forrás: iwsc.net / Press

  Az idei versenyre két kategóriában nevezhettek a párlatok - London Dry Gin és kortárs kategória. A nevezési időszak végére 800 különböző gin jött össze. Ezek közül a London Dry Gin kategóriában 224 induló volt, melyek közül az Opera Gin a 4. legmagasabb pontszámot szerezte: 100-ból 96-ot - olvasható a sajtóközleményben és az IWSC.net oldalán, ahol a top ginek, whiskyk és mezcalok is megtalálhatók értékeléssel és pontszámokkal együtt.

  A kóstolás során 100-as skálán pontozzák a mintákat, a 90 fölötti pontszámot elérőket a szabály szerint mindig újra vissza-ellenőrzik, hogy meggyőződjenek az ítészek a döntés helyességéről. Olyan szakmai kiválóságok kapnak helyet a zsűriben, mint Dawn Davies Master of Wine, aki a Selfridges, illetve a Speciality Drinks prémium bolthálózat beszerzőjeként vált ismertté.

  De ott ült közöttük a szakmában csak „az Orr"-nak becézett Richard Paterson, a Whyte & Mackay Group (Dalmore, Jura) master blendere, illetve számos nagy gyártó- és forgalmazócég, valamint a szaksajtó elismert képviselői is.

  A top, kiemelkedő párlatok a 2020-as versenybenForrás: IWSC.net / Press

  Az IWSC eredményei szerint 8 ginnek jutott kiemelkedő elismerés, melyek közül a legtöbb az Egyesült Királyságban készült, de volt köztük egy indiai, egy amerikai és egy dán párlat is. Utánuk következnek a 96 pontos aranyérmes ginek Ausztráliából, Hollandiából, Kenyából és Magyarországról. Az első kiemelkedő helyet a Spirit of Harrogate Slingsby Marmalade Gin vihette haza. 

   

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!