Dél-Koreában több tucat ember fertőződött meg koronavírussal a népszerű kávézóban

Legalább 56 koronavírusos esetet kapcsoltak a dél-koreai Phadzsu városában működő Starbucks kávézóhoz. Sok vásárló nem viselt maszkot, és valószínűleg a rosszul szellőztetett hely is hozzájárult a vírus terjedéséhez. Ugyanakkor a kávézó négy alkalmazottja nem fertőződött meg, ami a szakértők szerint annak köszönhető, hogy maszkot viseltek a műszakjuk alatt.

Több tucat ember fertőződött meg a város kávézójában - illusztrációForrás: JerryUnderscore/Pixabay

Az egészségügyi tisztviselők szerint a vírus attól a vendégtől származik, aki a hónap elején a légkondicionáló rendszer mellett üldögélt a kávézóban, amely az egész térben szétterjesztette a fertőző részecskéket. A vírus ugyanakkor úgy is tovább terjedhetett, hogy az emberek megérintették a szennyezett felületeket, például az asztalokat és az ajtófogantyúkat.

"Sok vendég nem hordott maszkot, és úgy tűnik, hogy a boltban nincs megfelelő szellőzés, annak ellenére, hogy a légkondicionálók nedves időjárási körülmények között is működtek" – mondta Jeong Eun-kyeong, a Korea Betegségvédelmi Központ vezetője.

Dél-Korea komoly sikereket ért el a járvány visszaszorításában az év elején, a nyomon követési- és tesztelési intézkedésekkel, bár a vírus nyáron újjáéledt. A közelmúltban tapasztalható esetek számának megugrása arra késztette az egészségügyi és kormányzati tisztviselőket, hogy rendeljék el a maszk kötelező viselését, és mérlegeljék az intenzívebb társadalmi távolságtávolítási intézkedéseket a kitörések leküzdésére – írja a Business Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek