Ingyenes gasztronómiai fesztiválra várja Zágráb a látogatóit

Nappali és éjszakai rendezvényekkel, gyerekfoglalkozásokkal, ínyenc ételekkel, tóparti hangulattal teszik igazán vonzóvá az idei Food Truck Fesztivált Zágrábban. A Jarun-tó partján augusztus 19-től egészen szeptember 13-ig vendégeskednek a különleges ételeket kínáló kocsik.

Számos ételkülönlegesség közül válogathat a furgonok előtt - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: wavebreakmedia

A víz melletti zöld oázisban különböző témájú pihenőhelyeket alakítanak ki: lesz családi, sport- és chill piknikzóna is, mindez körülvéve koncertekkel, DJ-s estekkel, finom illatokat árasztó furgonokkal.

Az édességek kedvelőinek érdemes a Yumy Njumy nevű kocsit keresni, ahol holland, tradicionális finomságokat készítenek. Az igazán csípős ételeket kedvelők pedig az Okršaj ljutomana feliratú kocsinál álljanak sorba, ugyanis itt a "Szeretem a csípőset" csapat szakácsai ügyeskednek majd.

Előfordulhat, hogy a fűszeres falatok után gyorsan szükség van egy hűsítő italra, ez esetben jamaicai koktélok és üdítők közül is választhatnak, de lesznek más kézműves és nemzetközi italkülönlegességek is a fesztiválon.

Az esemény koncertjeire, gyerekeknek tartott foglalkozásaira és piknikhelyszíneire ingyenesen várnak mindenkit - írja a horvát Večernji hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek