Fekete zsemlébe rejtett finomság várja a turistákat Horvátországban

    Meglepő gasztronómiai különlegességgel népszerűsítik a fekete szlavón sertés-szalonnát Vukovár-Szerém megyében. A helyiek nyelve szerint fajfericának nevezett sertésfajtákat organikusan táplálják, ezért minőségibb a húsuk is az átlagos sertésekénél.

    Fekete zsemlében kínálják a horvát ételkülönlegességetForrás: Facebook / Fajferica

    A szalonnát fekete zsemlébe teszik némi salátával, paradicsommal, sajttal és sült tojással. Kutatások bebizonyították, hogy ennek a sertésfajtának a húsa sokkal ízletesebb, emellett a koleszterin-betegek egészségi állapotára is jó hatással van.

    Népszerűsítik a fekete szlavón sertés-szalonnátForrás: Facebook / Fajferica

    A szendvicset egy rendezvény keretein belül népszerűsítették, a termék pedig akkora sikert aratott, hogy kínálatának bővítését jövőre tervezik – írja a horvátországi HrTurizam.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!