Meglepő gasztronómiai különlegességgel népszerűsítik a fekete szlavón sertés-szalonnát Vukovár-Szerém megyében. A helyiek nyelve szerint fajfericának nevezett sertésfajtákat organikusan táplálják, ezért minőségibb a húsuk is az átlagos sertésekénél.
![](http://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1909/20190925fekete-zsemle-hamburger-szendvics-horvat.jpg?w=800&h=1067&t=5)
A szalonnát fekete zsemlébe teszik némi salátával, paradicsommal, sajttal és sült tojással. Kutatások bebizonyították, hogy ennek a sertésfajtának a húsa sokkal ízletesebb, emellett a koleszterin-betegek egészségi állapotára is jó hatással van.
![](http://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1909/20190925fekete-sertes-gyors-etkezo-horvatorszag.jpg?w=800&h=600&t=5)
A szendvicset egy rendezvény keretein belül népszerűsítették, a termék pedig akkora sikert aratott, hogy kínálatának bővítését jövőre tervezik – írja a horvátországi HrTurizam.